torsdag den 9. oktober 2008

Europæisk center for migration i Mali

Kåre Pedersen har i øsende regn været til åbningen af EU's nye Center for Migration Information og Management, CIGEM, i Bamako. Det første af sin art og placeret netop i Mali, fordi det at rejse efter arbejde er en del af landets identitet. Fire ud af tolv millioner maliere bor i dag i udlandet.
Centeret skal advare potentielle immigranter om den grove uddnyttelse og farerne undervejs og tilbyde uddannelse, så de kan klare at påtage sig rimelige jobs. Centeret skal også støtte de, der kommer tilbage og sikre, at deres erfaringer kan komme andre til gode.
"De folk, der alligevel tager af sted, skal centeret tilbyde uddannelse, så de kan påtage sig rimelige jobs, når de kommer frem. Centeret skal også stå parat til at støtte dem, der kommer tilbage igen, så deres erfaringer kan blive en positiv ressource for Mali," siger EU's ambassadør Giacomo Durazzo ifølge Kåre Pedersen i dagens udgave af Information
Centerets budget er på 75 mio. kr. for de næste 4 år. Danmark bidrager med 5 mio. kr. Der er ansat 6 internationale eksperter og 23 lokale. Det nye 'Centre For Migration Information and Management' (CIGEM) i Mali er det første af sin art i Afrika, men hvis det bliver en succes, er det meningen, at flere skal følge.
Læs også u-landsnyt.dk den 5. oktober og 6. oktober 2008.

Ingen kommentarer: